vind carrièretips

Geef jouw carrière een boost

Zo blaas jij al die recruiters omver!

Loopbaan Succes

Zo blaas jij al die recruiters omver!

Om bij die droombaan te komen, zal je moeten solliciteren. Dan is het wel zo handig om te weten waar je op kan worden getoetst. Dit zal per functie verschillen. Uit onderzoek dat is uitgevoerd onder 400 recruiters blijkt dat er momenteel op 5 populaire competenties getoetst wordt. Dus, lees je in en blaas iedereen omver!

 

#1. Probleemoplossend vermogen

Maar liefst 62% van de recruiters heeft deze vaardigheid bovenaan het verlanglijstje staan, hoe vaag deze term misschien ook is.

#2. Aanpassingsvermogen

Noem het agility, verandervermogen of adaptability: in wezen komt het op hetzelfde neer. In deze dynamische tijd zijn recruiters op zoek naar mensen die met verandering kunnen omgaan. Net iets minder dan de helft van de recruiters (49%) noemt dit als belangrijke vaardigheid.

#3. Time management

Goed met je tijd kunnen omgaan, je tijd zelf kunnen indelen en je werk gedaan krijgen: het is iets dat voor 48% van de ondervraagde recruiters een belangrijke competentie is.

#4. Organisatietalent

Met 39% van de recruiters die dit als wenselijke vaardigheid zien, komt organisatietalent op de vierde plaats. Het mooie hiervan is dat je deze vaardigheid als kandidaat al tijdens de sollicitatie kunt aantonen: door op tijd te komen, de naam van de interviewer te onthouden, en niet te vergeten hem of haar te bedanken voor het interview.

#5. Mondelinge vaardigheden

Met 38% van de recruiters die zegt dit belangrijk te vinden, scoren ‘mondelinge communicatieve vaardigheden’ verrassend laag in de lijst, maar nog wel behoorlijk boven schriftelijke vaardigheden (voor 17% van de recruiters belangrijk, nog achter samenwerkingsvermogen, met 31%).

 

In sommige functies zwaarder meegewogen

De studie vond dat in sommige vakken soft skills zwaarder meewegen dan in andere. Voor technische functies zijn ze bijvoorbeeld minder cruciaal dan bij functies in HR en sales en marketing of klantenservice, aldus het onderzoek. Voor IT-banen zegt 1 op de 5 recruiters dat soft skills belangrijker zijn dan de harde vaardigheden, bij R&D-banen zegt 24 procent dat. En voor entry level-functies blijken ook weer andere vaardigheden gewild dan voor managementfuncties.

 

En welke persoonlijkheid is gewild?

Naast de soft skills zijn ook de gewenste persoonlijkheidskenmerken gevraagd. Dat leverde het volgende lijstje op:

Ambitieus. Zelfvertrouwen. Vriendelijk. Charismatisch. Welbespraakt. Enthousiast. Vastberaden. Easygoing. Efficiënt en last but not least: gefocust.