vind carrièretips

Geef jouw carrière een boost

Aan de ketting op kantoor

Competenties Loopbaan Motivatie Netwerken Productiviteit Work-Life Balance

In Nederland wordt thuiswerken vaak nog een beetje spannend gevonden. Wanneer je net een nieuwe baan hebt, wil je niet direct met de deur in huis vallen door te vragen of je ook thuis aan de slag kan gaan. Thuiswerken wordt vaak als iets gezien dat je moet verdienen. Toch laten steeds meer bedrijven het anno 2018 toe om, wanneer het zo uitkomt, vanuit huis te werken. Je zou denken dat voornamelijk de jongere generatie gretig gebruikt maakt van deze mogelijkheid, maar toch zitten millennials vaker op kantoor en zijn het vooral de oudere generaties die veel thuiswerken.

 

Jonge werknemers werken graag de sterren van de hemel

Dat oudere werknemers meer thuis werken, heeft te maken met het feit dat deze werknemers meestal langer in dienst zijn bij een bedrijf. Zij hebben meer vertrouwen opgebouwd in de tijd dat ze werkzaam waren voor het bedrijf. Door dit vertrouwen, is het mogelijk om vaker thuis te werken. Omdat millennials vaak net starten, vinden zij het nog heel belangrijk om te laten zien dat zij ambitieus zijn en hun taken serieus nemen. Zij willen zich nog kunnen onderscheiden. Het is lastiger om dit te laten zien als je vanuit huis werkt dan wanneer je op kantoor werkt, waar iedereen kan zien wat je aan het doen bent.

 

Thuiswerken gelijk aan minder werken?

Dit is meteen ook het imago dat thuiswerken heeft. Als je even een dagje lui wil doen, werk je lekker thuis. Veel bedrijven bieden het ook aan wanneer iemand zich ziek meldt: “thuiswerken is geen optie?”. Hiermee wordt het idee dat je niet maximaal hoeft te presteren nog eens bevestigd. Er is niemand die je op je vingers kijkt en daarmee kan je dus eigenlijk doen en laten waar je zelf zin in hebt. Je kan pauze nemen wanneer je wil en zelfs even een dutje doen mocht het nodig zijn. Wanneer een werknemer thuis werkt, moet er genoeg vertrouwen zijn dat er daadwerkelijk gewerkt wordt.

 

Productiever op kantoor

Uit een Brits onderzoek kwam naar voren dat 48% van de ondervraagde respondenten onder de 35 jaar het meest productief is op kantoor. Uit een ander, Europees onderzoek kwam naar voren dat millennials duidelijke verwachtingen en sturing belangrijk vinden. Daarbij hoort ook de structuur die een werkweek op kantoor met zich meebrengt. Wanneer je nog niet zo lang in dienst bent bij een bedrijf en de fijne kneepjes van het vak nog niet zo goed kent, is het fijn als een collega makkelijk kan worden aangehaakt. Directe feedback is hierbij key. Dit is iets dat ontbreekt wanneer je thuis werkt, er mist een vorm van sociale controle.

 

Kantoor als stimulerende werkomgeving

Uit ditzelfde Europese onderzoek bleek dat millennials nieuwe dingen leren belangrijk vinden. Wanneer je in je uppie thuis achter je laptopje zit, gaat dit natuurlijk een stuk lastiger omdat je een hoop stimuli vanuit de werkomgeving niet meekrijgt. Ook vinden millennials de informele bedrijfscultuur belangrijk. Bedrijfsborrels, -uitjes en de algehele sfeer op de werkvloer zijn een belangrijk onderdeel voor het werkplezier van millennials. Als je nog volop bezig bent met het opstarten van je carrière, is netwerken nog veel belangrijker. Daarnaast hebben millennials ook meer bevestiging nodig dat ze bij het bedrijf passen en dat ze ertoe doen.

 

Werkgeluk belangrijker

Het zijn dus een hoop aspecten die eraan bijdragen dat millennials, zeker als ze starten bij een bedrijf, liever op kantoor zijn dan dat ze thuis werken. Dit komt vooral doordat ze het eigenlijk nog iets te spannend vinden om met zoveel vrijheid om te gaan, en eigenlijk nog een beetje moeten bewijzen wat ze kunnen. Toch vinden millennials het wel belangrijk dat de optie er is. De flexibiliteit van een werkgever staat namelijk wel heel hoog in het vaandel. Daarnaast leven we in een tijdperk waarin werkgeluk veel belangrijker is geworden dan dat het voorheen was. Dan is het prettig als je je eigen tempo kan aangeven en af en toe eens een dagje thuis kan werken als dat even zo uitkomt.

 

LEES HIER WAAROM WERKNEMERS ER JUIST VOOR KIEZEN OM MET FLEXIBEL PERSONEEL TE WERKEN

 

Achter de winterwolken schijnt de zon
Hey, talent! Wat fijn dat jij er bent!
De succes-stress paradox