vind carrièretips

Geef jouw carrière een boost

Bezige, Begaafde Broers en Zorgeloze, Zelfverzekerde Zussen

Competenties Succes

Vandaag is het internationale broer- en zussendag. Een uitermate geschikt moment om je broers en zussen extra in het zonnetje te zetten. Soms weegt de mening van een broer of zus zwaarder dan die van ouders, vrienden of collega’s. Wij als millennials zijn niet snel tevreden, en vergelijken onszelf continu met anderen. Daarom heb ik voor mijn broer nog eens op een rijtje gezet welke eigenschappen ik wel iets meer in mijn DNA had gewild en ik vroeg hem om hetzelfde voor mij te doen.

 

Wat ik bewonder aan mijn broer

Vastberaden

Als mijn broer iets in zijn hoofd heeft dan is hij er zeker van dat het gaat lukken, en hij zal er dan ook alles aan doen om het te laten slagen. Tot nu is hem dat ook altijd gelukt. Zelf kan ik soms sneller voor de ‘gemakkelijke weg’ kiezen om er maar vanaf te zijn.

Zorgeloos

Misschien is het omdat mijn broer wat jonger is dan ik dat hij wat zorgelozer is, maar over het algemeen maakt hij zich minder druk om de dingen die er nog komen gaan. Hij kan dingen makkelijk naast zich neerleggen en toch datgene bereiken wat hij graag wil.

Enthousiast

Dit sluit goed aan op zijn vastberadenheid. Als hij ergens aan begint kan hij hier vol enthousiasme en goede moed in stappen. Dit maakt dat hij situaties tot een positief einde brengt en erg gepassioneerd ergens over kan zijn.

 

Wat ik bewonder aan mijn zus

Ambitieus

Mijn zus is een echte carrièretijger. Ze houdt zich ontzettend bezig met haar werkleven en legt de lat hoog voor zichzelf. Doelen weet ze altijd te bereiken met haar positieve instelling en unieke ideeën, daarom denk ik dat mijn zus het nog ver zal schoppen.

Sociaal

Mensen met veel ambitie kunnen hun sociale leven nog wel eens verwaarlozen: mijn zus niet. Om mijn zus tref je een kring van veel goede vrienden. Ook de band met familieleden weet ze op een positieve manier sterk te houden.

Assertief

Mijn zus is op communicatief vlak erg sterk, en dat heeft ze vanuit mijn oogpunt vooral te danken aan haar grote mate van assertiviteit. Ze kan haar eigen belangen goed verdedigen zonder haar gesprekspartners te ondermijnen.

 

De lat (te) hoog willen leggen is een valkuil van veel millennials. Juist doordat millennials vanuit hun opvoeding hebben meegekregen dat we alles kunnen wat ze willen, worden er soms onrealistische verwachtingen gecreëerd. Daarnaast kan het extra teleurstellend zijn als een doelstelling een keer niet is behaald. Ik ben super trots op wat mijn broer allemaal heeft bereikt en kan nog veel van hem leren!

 

LEES HIER WAAROM HET ONTWIKKELEN VAN JE TALENTEN BELANGRIJKER IS DAN HET ONTWIKKELEN VAN JE ZWAKKE KANTEN.

De succes-stress paradox
Je lichaamstaal vormt wie je bent
Zo zeg jij elegant nee tegen je collega’s