vind carrièretips

Geef jouw carrière een boost

Fouten maken mag!

Motivatie

Er bestaat geen falen alleen feedback. Wie zich verdiept in persoonlijke ontwikkeling komt de uitdrukking onherroepelijk tegen. Toch is nieuwe dingen uitproberen ook heel spannend. Falen kan lastig en beschamend zijn. Dus hoe doe je dat eigenlijk: succesvol fouten maken?

Nadat iets is geflopt moet je weer opstaan, doorgaan en van je fouten leren. Alleen dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Los van de schaamte die je kan overvallen, is je brein zo geconditioneerd dat het luistert naar het negatieve en zich vooral dat herinnert. Toch verschillen mensen wel degelijk in de manier waarop ze over mislukkingen denken.

En laat dit is nu belangrijker zijn dan de omvang van je mislukking. Sterker nog, onderzoek van psychologe Carol Dweck laat zien dat wanneer je gelooft dat je er nooit meer bovenop komt je een ’vaste mindset’ hebt. Je vermijdt liever risico’s, fouten en uitdagingen, omdat je er vanuit gaat dat je vermogens toch al vastliggen. Mensen met een ‘groei mindset’ geloven juist dat wanneer zij investeren in zichzelf zij hun kwaliteiten ontwikkelen. Voor wie een ‘groei mindset’ heeft, staat falen dus gelijk aan vooruitkomen. Je bezit dan de gave om op te krabbelen.

Maar hoe dan?

Groeien door te falen

Blijkbaar kun je je brein dus trainen om succesvol met feedback om te gaan. En dankzij psychiater Srini Pillay weet ik voortaan hoe ik dat kan doen. Hij beschrijft in zijn boek ‘Minder focus, meer effect’ verschillende vragen die je jezelf kunt stellen als je wordt geconfronteerd met feedback. Oog in oog met mijn eigen falen, stel ik mijzelf daarom drie vragen die ervoor zorgen dat ik altijd veerkrachtig omga met tegenslag.

1. Is de feedback relevant? 

Wanneer je gestrest bent, heeft je brein meer moeite om het kaf van het koren te scheiden. Stel jezelf daarom de vraag of de feedback die je krijgt echt relevant is of dat je hem onterecht als nuttig bestempelt. In plaats van feedback daarom maar gewoon te accepteren, kijk je kritisch wat de feedback je vertelt. Dit helpt je brein feedback minder te dramatiseren. En feedback die niet relevant is, opzij te schuiven.

2. Waarom voel je weerstand?

Wie iets onderneemt, kan nog wel eens weerstand voelen. Dingen die je belemmeren om vooruit te komen kun je, volgens Pillay, in drie categorieën verdelen: mensen, plaatsen en dingen. Dus stel je bent aan het leren om inspirerende artikelen te schrijven. Dan kan de angst je misschien bekruipen dat het je toch niet lukt.

Vraag jezelf wat houdt mij tegen? Zijn dit mensen, plaatsen of dingen? Is het schrijven ingewikkeld (het ding), zit je in een lawaaierige ruimte (de plaats) of word je onzeker van het feit dat zoveel auteurs al succesvolle blogs schrijven (mensen)? Door het inzicht waar het probleem zit, kun je aan de oplossing werken. Gun jezelf bijvoorbeeld rustig de tijd om het schrijven onder de knie te krijgen.

3. Zijn je inspanningen de moeite waard?

Soms willen dingen niet lukken en dat is maar goed ook. Af en toe maakt het universum je gewoon duidelijk dat het tijd is om van koers te wijzigen. Dus wanneer het niet wil vlotten, stel jezelf de vraag of al je inspanningen de moeite waard zijn. Weegt het echt op tegen de tijd die je eraan besteed?

Dus wil je iets hebben wat je niet eerder hebt gehad, doe dan vooral iets wat je niet eerder hebt gedaan. En onthoud elke keer als je faalt, ben je een stap dichter bij succes!

 

Bron: 365dagensuccesvol

4 tips voor jouw eerste werkweek
Fouten maken op je werk is niet erg
Leef zeven dagen zonder smartphone