vind carrièretips

Geef jouw carrière een boost

Hoe bereid je een kennismakingsgesprek voor?

Competenties CV Loopbaan Personal Brand Succes

Soms doet de situatie zich voor dat je niet direct de eerste ronde van de sollicitatieprocedure ingaat, maar dat je eerst een laagdrempelig kopje koffie met een potentiële werkgever gaat drinken. Je wil dan vooral niet te gewillig overkomen als jij zelf nog helemaal niet weet of je het wil. Als na het kennismakingsgesprek blijkt dat het toch niets voor jou  is, zou het zonde zijn als je onnodig veel energie in de voorbereiding hebt gestoken. Daarom hebben wij voor je op een rijtje gezet hoe je je het best kan voorbereiden op een kennismakingsgesprek!

 

Fase 1: Oriëntatie

Misschien dat je al een leuke baan hebt, misschien dat je nog aan het afstuderen bent. Je bent in ieder geval nog in een oriënterende fase en dat is ook meteen het doel van een kennismakingsgesprek: oriënteren. Dit is het moment waarop beide partijen kijken of verwachtingen overeenkomen en of er vanuit beide kanten een klik is. Je hoeft hier dan ook helemaal niet zenuwachtig voor te zijn, want het kan zomaar dat het bedrijf of de functie niet aan jouw verwachtingen of eisen voldoet. Het kennismakingsgesprek is puur bedoeld om verwachtingen af te stemmen.

 

Voorbereiding

Het is verstandig om, voordat je het gesprek ingaat, eerst zelf het één en ander uit te zoeken over het bedrijf. Zo kan je alvast een eerste indruk opdoen en weet je een beetje wat je van het gesprek kan verwachten. Kijk bijvoorbeeld op de website of je informatie kan vinden over de missie, strategie en prestaties uit het verleden.

De kans is groot dat degene met wie je koffie gaat drinken, zelf nog wat informatie geeft over het bedrijf en de inhoud van de functie. Doordat jij je deels hebt ingelezen, kan je hier makkelijk op inhaken tijdens het gesprek. Als iets onduidelijk is, vraag er dan op door. Op deze manier kan jij de beste inschatting maken of het wat voor jou is. Een goede vraag die je kan stellen is, hoe ziet een week of dag er bij jullie uit? Hiermee krijg je een heel concrete invulling van het takenpakket en zo kan jij beter bepalen of dit bij jou past! Door het stellen van vragen creëer je zelf een gesprek, in plaats van een eenzijdig vragenvuur zoals bij sollicitatiegesprekken.

 

Fase 2: Wie ben jij?

Nadat duidelijk is waar het bedrijf voor staat en welke taken er bij de desbetreffende functie horen, worden de rollen vaak omgedraaid. Waarschijnlijk heb je in fase 1 ook al deels wat over jezelf kunnen vertellen, omdat de sfeer bij een kennismakingsgesprek informeler is dan bij een echte sollicitatie. Je kan terug haken op iets waar jullie het eerder over hebben gehad als dat een belangrijk thema voor jou is.

Zorg dat je niet te lang over jezelf praat, maar als je de functie interessant vindt, laat dan wel voldoende zien wat je in huis hebt. De kans is klein dat je een motivatiebrief hebt geschreven wanneer je naar een kennismakingsgesprek gaat. Dit is dus hét moment om mondeling je motivatie toe te lichten. Wat je normaal in een brief zou zetten, kan je nu op een informele manier zelf vertellen en uitleggen. Zorg ervoor dat de informatie die je over jezelf geeft relevant is voor het bedrijf en aansluit bij wat zij zoeken.

 

Voorbereiding

Je kan je hierop voorbereiden door persoonlijkheidstesten te doen die je online kan vinden. Ook heb je tijdens de oriëntatie kunnen inschatten wat er van je verwacht wordt in de functie. Je kan proberen in te spelen op deze verwachtingen door aan te geven waarom jij als persoon bij het bedrijf en de functie zou passen.

Ga er niet vanuit dat degene met wie je het gesprek hebt jouw CV op zijn duimpje kent. Jij bent tenslotte degene met deze ervaring, dus jij kan dit het best zelf toelichten. Begin met vertellen wat je nu doet, en vertel dan kort wat je hiervoor hebt gedaan. Je hoeft niet je hele levensverhaal op tafel te gooien om dit duidelijk te maken. Vertel dan kort wat je voor jezelf als doelen hebt en hoe de functie daar eventueel op aansluit. Licht relevante werkervaring toe en beargumenteer waarom en hoe je deze ervaring zou kunnen inzetten in de nieuwe functie.

 

Fase 3: De balans

In deze fase hebben jij en de werkgever allebei de balans opgemaakt. Jij hebt besloten of je interesse hebt om daadwerkelijk aan de slag te gaan voor deze werkgever en de werkgever heeft besloten of jij hiervoor in aanmerking komt.

Als je op dit punt nog steeds een goed gevoel hebt over het hele gebeuren kan je ervan uitgaan dat dit wederzijds is. Vergeet niet dat zij jou al hebben uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en dat is niet zomaar. Wanneer er een natuurlijke flow in het gesprek zit, zal dit ook merkbaar zijn voor degene met wie jij het gesprek hebt.

Ervan uitgaande dat de uitkomst voor beide gevallen positief is, is dit het moment om nog wat te sparren over zowel het bedrijf als jouw eventuele rol in het bedrijf. Je kan het gesprek zien als een verkoopgesprek voor beide partijen: zij proberen de functie te verkopen aan jou en jij probeert jezelf als geschikte werknemer te verkopen aan het bedrijf. Dit gesprek is puur om vast te stellen of het de moeite waard is om verder de procedure in te gaan en of er een goede match is.

 

Voorbereiding

Je kan van tevoren bedenken of er nog dingen zijn die jij graag wil weten over de praktische invulling van het geheel. Na een kennismakingsgesprek wordt het vaak een beetje in het midden gelaten wat er vervolgens gaat gebeuren. Je drinkt tenslotte slechts een koffietje samen om elkaar beter te leren kennen, that’s it. Er zijn verder geen verplichtingen naar elkaar toe. Toch kan je best vragen naar de verdere procedure als je erg enthousiast bent geworden na het gesprek.

Als je nog niet bent afgestudeerd is het belangrijk aan te geven vanaf wanneer je beschikbaar bent, zodat hier geen verwarring over kan ontstaan. Ook kan je vragen wat zij verder van jou verwachten na het gesprek en wanneer ze eventueel met terugkoppeling zullen komen. Hou het luchtig, het is tenslotte een kennismaking. Bedank ze voor hun tijd en het (hopelijk leuke!) gesprek en zorg ervoor dat je je gesprekspartner met een positief gevoel achterlaat.

 

LEES HIER HOE JE HET BEST KAN OMGAAN MET DE TWEE MEEST GESTELDE VRAGEN TIJDENS SOLLICITATIEGESPREKKEN

 

Minder uren, meer geluk?
Het Curriculum Vitae van de Koning