vind carrièretips

Geef jouw carrière een boost

Interview met de spil van YourConnector

Competenties Loopbaan Passie Startups Succes

Iedere derde donderdag van april is het nationale secretaresse dag. Nou hebben wij bij YourConnector helaas geen secretaresse, maar we hebben wel een fantastische Personal Assistant! Ondanks dat de zon zijn werk aardig doet vandaag, willen we onze PA toch een beetje extra in het zonnetje zetten. Aangezien Carlijn als PA de oren en ogen van het bedrijf is, interviewde ik haar over haar ervaringen bij YourConnector.

 

Hoe het allemaal begon…

Carlijn was al langer op zoek naar een rol als deze, maar ze vond het lastig zoeken. Helemaal omdat een term als ‘Personal Assistant’ niet dekte waar ze naar op zoek was. Om die reden had ze zelf nooit écht onderzoek gedaan naar een rol als deze. Carlijn’s interesse was echter snel gewekt nadat haar vriendin, die destijds stagiaire was bij YourConnector, vertelde dat ze op zoek waren naar een PA.

 

De switch

Hiervoor werkte Carlijn als ‘Production Assistant’ voor een mediabedrijf. Na een half jaar reizen, ging Carlijn op zoek naar een nieuwe baan. Op dat moment wist ze niet dat ze naar een rol als deze op zoek was. Pas na het lezen van de functieomschrijving besefte ze zich dat de PA-rol bij YourConnector heel goed bij haar paste: “Omdat je hier veel vrijheid hebt, waardoor je veel verantwoordelijkheid krijgt om dingen op je eigen manier aan te pakken en op te lossen.

Ik vroeg Carlijn of ze denkt dat dit door deze rol komt of door YourConnector als werkgever. “Beetje van beide, YourConnector geeft je de mogelijkheid om te werken op je eigen manier. De rol heeft heel gevarieerde taken, waardoor je zelfstandig moet kunnen werken. Er is geen tijd is om veel mensen bij iedere taak te gaan betrekken.”

 

De week van Carlijn

Gedurende een gemiddelde week heeft Carlijn veel contact met Nicole, de founder van YourConnector. Iedere dag ziet er daarom anders uit voor Carlijn. Het hangt er namelijk heel erg vanaf waar Nicole haar op dat moment voor nodig heeft. Een week van Carlijn bestaat uit veel schakelen, veel contact met stakeholders, sales afspraken met (potentiële) klanten en afspraken met finance afdelingen voor facturen en dergelijke. Ook leest Carlijn veel over nieuwe bedrijven ter inspiratie voor onze eigen bedrijfsvoering en zit ze veel op LinkedIn.

 

Het grootste pluspunt

“Het leukste vind ik dat ik mijn hele week zelf kan inplannen zodat het eruit ziet hoe ik het wil, ondanks dat er vaak gedurende de week wel veel taken bij komen.” Doordat Carlijn weinig afspraken buiten de deur heeft en goed prioriteiten kan stellen, heeft ze veel tijd over voor interne zaken. Op deze manier kan ze alles zo efficiënt mogelijk inplannen. “Het onafhankelijke en heel veel vrijheid hebben, dat is het grootste pluspunt. Ik kan heel erg mijn eigen ding doen.”

 

Trots

Het meest trots is Carlijn op hoe snel ze een goede band heeft kunnen opbouwen met Nicole. Al sinds de eerste week zaten Carlijn en Nicole op dezelfde lijn en sindsdien is hun band alleen maar sterker geworden. Hierdoor kan Carlijn Nicole ontzorgen om zo nog meer bij te dragen aan de groei van YourConnector.

 

Tussen de regels doorlezen  

Volgens Carlijn moet je communicatief sterk, stressbestendig en oplossingsgericht zijn om haar rol goed te kunnen vervullen. Er gaan elke week wel dingen mis waar je je niet op voor kan bereiden. Carlijn zegt: “Hier moet je niet te lang bij stilstaan en het op een creatieve manier oplossen.” Het is als PA de bedoeling dat je iemand ontzorgt, je wil dan niet juist voor meer problemen zorgen en voor elk klein dingetje bij iemand moeten aankloppen. “Dit werkt averechts en zorgt alleen maar voor meer zorgen. Het is belangrijk om de kleine dingen op te pikken en observerend te zijn. Je moet tussen de regels door kunnen lezen. Door op de kleine dingen te letten kan je telkens een stap voor zijn en daarmee verwachtingen overtreffen.”

 

Groeien

“Ik wil graag blijven bijdragen aan de groei van YourConnector.” Dit wil Carlijn bereiken door zich nog verder te verdiepen in het bedrijf en door de band die zij heeft met Nicole elke dag sterker te maken dan hij al is. Als collega merk ik dat Carlijn zich onmisbaar heeft gemaakt voor een bedrijf dat zo snel aan het groeien is als YourConnector. Ook Carlijn is trots dat zij de rechterhand is van iemand die zoveel successen heeft behaald. En dat zij door haar rol hier ook een bijdrage aan kan leveren.

 

Heb jij werkgeluk gevonden bij YourConnector?

Carlijn zegt direct: “Ja, ik vind mijn werk leuk en ik merk dat ik er ook goed in ben. Dit maakt het werk ook leuker, want de taken die ik heb sluiten goed aan op mijn persoonlijkheid. Ik vind het leuk om dingen te regelen en om een stap vooruit te denken.” Ook vindt Carlijn het leuk dat ze veel met logistiek te maken heeft en veel moet schakelen. Daarnaast draagt de klik met het team voor Carlijn bij aan haar werkgeluk. “Ik geniet enorm van het feit dat we in een start-up omgeving zitten, daarmee word je heel erg meegenomen in de toekomst van een bedrijf. Dit ga je nooit vinden bij een corporate. Sommige mensen hebben structuur nodig, maar ik vind de onduidelijkheid die er soms is in een start-up juist prettig. Op deze manier kan je meedenken over de invulling van deze onduidelijkheid, omdat nog niet alles is vastgelegd in vaste paden en structuren. Ik vind YourConnector een goede werkgever omdat ze flexibel en redelijk is. Ook is er altijd een leuke sfeer en wordt er goed naar je geluisterd.”

 

Carlijn’s tips in de zoektocht naar werkgeluk

“Wees eerlijk in je sollicitatieproces want als je iets verkoopt wat je niet bent, kom je misschien in een rol terecht die niet bij je past. Als jij en je werkgever vanaf het begin eerlijk zijn, weet je wat je kan verwachten in een functie en dan weet je van tevoren ook beter of het wel of niet bij je past.” Volgens Carlijn is het sollicitatieproces het allerbelangrijkst hierin. “Neem niet zomaar een baan alleen voor het geld, terwijl je weet dat je er niet gelukkig van wordt. Je kan beter vanaf het begin achter je keuze van een baan staan.” Carlijn gelooft er niet in als mensen over hun baan zeggen “het is maar voor een jaartje”, want een jaar is uiteindelijk heel lang als je het niet naar je zin hebt. “Je werk is zo’n groot deel van je leven, dus het is echt belangrijk dat je goed nadenkt over je keuzes en hier ook achter staat.”

 

WIL JIJ CARLIJN’S COLLEGA WORDEN EN BIJDRAGEN AAN DE GROEI VAN YOURCONNECTOR? BEKIJK HIER DE VACATURE VOOR TALENT CONNECTOR EN ONLINE MARKETING CONSULTANT

 

 

 

De millennial op zoek naar de ware
Vrouwen aan de top