vind carrièretips

Geef jouw carrière een boost

Minder uren, meer geluk?

Motivatie Productiviteit Succes Work-Life Balance

Nieuwe maand, nieuwe kansen. Vandaag is het 1 mei en daarom vieren we vandaag de Dag van de Arbeid. In sommige landen zijn ze hierom een hele dag vrij, maar in principe wordt gevierd dat we in 1890 over zijn gegaan op een achturige werkdag. Toch zijn er nog een hoop kantoren waar het de norm is dat je werkdagen maakt van meer dan negen uur. Maar is dit eigenlijk wel zo effectief? Van de acht (of negen) uur die je op kantoor zit, ben je namelijk maar drie uur écht productief.

 

De ene na de andere onderbreking

Uit een Brits onderzoek onder 1.989 kantoormedewerkers kwam naar voren dat je eigenlijk maar 2 uur en 53 minuten echt effectief aan het werk bent. Waarschijnlijk verbaast dit je niet. Er zijn genoeg kantoren waar een gemiddelde werkdag er als volgt uitziet: je hebt sowieso je opstart- en een afsluit-uurtje, waarin je eigenlijk gewoon je e-mails en werkgerelateerde media checkt, het nieuws voor die dag doorleest en even een theetje of een koffietje gaat zetten. De rest van de dag gaat eigenlijk zo door. Collega’s die je continu onderbreken met vragen die je van je eigen werk afhouden; je gaat weer even naar buiten voor een rookpauze of een blokje om en als je terugkomt is je koffie koud, dus tijd voor een nieuwe! Terwijl je bij de koffieautomaat nog even gezellig bijkletst met een collega die je nog moest updaten over hoe je Koningsdag is verlopen, is het inmiddels alweer bijna tijd voor de lunchpauze.

 

Korte spanningsboog

Dit soort onderbrekingen dragen eraan bij dat je niet echt aan het werk bent. Er zijn onderzoeken die aantonen dat mensen zich maar twintig minuten achter elkaar kunnen concentreren en andere onderzoeken zeggen dat dit zelfs maar tien seconden zijn. Helemaal de millennial generatie is gewend om steeds afgeleid te worden door allerlei impulsen van bijvoorbeeld sociale media. We hebben continu verschillende tabbladen openstaan waar we tussen schakelen, waarbij 70% van de websites relevant zijn voor de taak waar we mee bezig zijn en de rest is puur vermaak en zeker niet werkgerelateerd. Je hebt vast vergelijkbare situaties meegemaakt waarbij je net lekker in je concentratie zit en je een verdrietig appje van je beste vriend ontvangt omdat zijn goudvis is overleden. Bewust of onbewust ben je in je hoofd dan toch bezig met het formuleren van een uitgebreide, meelevende reactie.

 

Zes-urige werkdag

In Zweden hebben ze hier iets op gevonden, sommige bedrijven zijn hier namelijk overgestapt op de zes-urige werkdag. Een kortere werkdag zou zorgen voor een betere focus en hogere productiviteit. Werknemers zijn hierdoor genoodzaakt prioriteiten te stellen en gezellige praatjes bij de koffieautomaat kunnen gewoon buiten werktijd. De bedrijven die deze verkorte werkdag hebben ingevoerd, plannen dan ook geen vergaderingen in tijdens de werkdag en ook is sociale media niet toegestaan, zodat afleiding minimaal blijft. Bedrijven waarbij geëxperimenteerd werd met deze verkorte werkdag hebben minder ziekteverzuim en ook worden er minder vrije dagen opgenomen dan bij de ‘lange’ werkdag. Werknemers met een korte werkdag zijn gelukkiger omdat ze meer tijd hebben voor hun gezin of om hobby’s en andere talenten te ontplooien. Ook is er meer tijd voor ontspanning en herstel. De tijd die langer wordt gewerkt gaat namelijk vaak ten koste van het aantal slaapuren. En te weinig slaap heeft weer een negatief effect op de productiviteit.

 

Parkinson’s Law

De theorie achter de verkorte werkdag komt niet helemaal uit de lucht vallen en is gebaseerd op Parkinson’s Law. Volgens deze wet gaan mensen de tijd die ze hebben om bepaalde werkzaamheden te voltooien aanpassen aan de tijd die ze krijgen voor deze taak. Stel, je kan binnen drie uur een bepaalde taak voltooien maar je hebt er een werkdag van acht uur voor, dan deel je je tijd zo in zodat de taak uiteindelijk een hele werkdag in beslag neemt. Een zes-urige werkdag zou op deze manier werknemers moeten stimuleren productiever om te gaan met de beperkte werktijd.

 

Prestatie belangrijker dan aantal uren

Het is een ouderwetse gedachte dat je het aantal uur dat je werkt uitbetaald krijgt. Er zijn dan ook al veel werkgevers die meer naar prestatie kijken dan naar het aantal uur dat je fysiek aanwezig bent op kantoor. Dit uit zich ook in het feit dat steeds meer werkgevers flexibel- of thuiswerken implementeren. We moeten af van de 9 – 5 mentaliteit, want werken kan tegenwoordig overal en op ieder moment. Het gevaar zit hem hierbij alleen in het vinden van een goede werk-privé balans. Een kortere werkdag zou vanuit dit perspectief dan ook niet per se bijdragen aan een hogere productiviteit, omdat voor iedereen de productiviteitspiek op een ander moment ligt. Het is dan ook belangrijk hier voor jezelf op in te spelen en je dagen zo in te plannen dat je op de momenten dat je even in een dipje zit een tripje langs de koffieautomaat kan maken. Dezelfde hoeveelheid werk moeten verrichten in een kortere tijd kan namelijk zorgen voor een hogere werkdruk, wat weer een verhoogde kans geeft op burn-outs. Dit willen we natuurlijk voorkomen, want uiteindelijk gaat werkgeluk en levenskwaliteit boven alles.

 

LEES HIER OOK ONS ARTIKEL OVER DE VOORDELEN VAN FLEXIBEL WERKEN 

Stappenplan voor het vinden van werkgeluk
Vijf voordelen van flexibel werken
Aan de ketting op kantoor