vind carrièretips

Geef jouw carrière een boost

Tijdens kantooruren buiten de deur lunchen? Doen!

kantooruren lunch werk

Als die vegaburger in de kantine niet genoeg is om gillend het kantoorpand te verlaten, hebben wij nóg wel een paar argumenten voor je.

 

  1. Grrrrrrranola

Soms heb je van die ochtenden, dat het allemaal net niet lukt. Om tijd te besparen slaan we dan maar ons ontbijt en de lunchtrommel over. FOUT! Onderzoek zou erop wijzen dat we maar liefst 25% beter presteren met een laag gezond(!) voedsel in de maag. Dus dan maar naar zo’n hippe lunchplek, waar je de hele dag je gemiste ontbijt kunt inhalen met granola en pannenkoeken.

 

  1. Haring

Elke dieet-diehard weet dat zalm, makreel en tonijn als volvette vissen supergezond zijn. Maar met de Hollandse Nieuwe in het land kiezen we natuurlijk voor de dichtstbijzijnde haringkar om een exemplaar te verschalken (check wel de AD-Haringtest!). Met als voordeel dat je eens uit je comfortzone komt. Want IEDEREEN gaat naar de haringkar. Zie je gelijk hoe het er met die bedreigde middenklasse (dat is in Nederland zo’n beetje iedereen volgens de WRR) voorstaat.

 

  1. Leven als God in …

Bezoek een willekeurige stad in Frankrijk, en je ziet alle restaurants en brasserieën tussen 12:30 en 14:30 uur stampvol zitten met lunchende mensen. Al dan niet met een goed glas wijn erbij. Zonder dik te worden. Vaak hebben ze coupons van hun werkgever om een plat du jour (dagmenu) te kunnen bestellen. Om ook dit mondaine levensgevoel te voelen, ga je naar een brasserie en bestel je steak tartaar. Als we nou allemaal al die halfbevroren carpaccio’s weigeren en de tartaar bestellen, leven we pas echt als God in …

 

  1. Kaaskoppen dumpen

Collega’s zijn een irritant, noodzakelijk kwaad. Ze lopen de kantjes ervan af, zijn niet collegiaal, dom, of domweg onbetrouwbaar. Dan kun je wel heel empathisch het gedrag van die ratten en dombo’s vergoelijken, maar je bent geen Messias, dus je kunt die stinkende kaaskoppen beter dumpen en de deur uitlopen. Eindelijk frisse lucht! Alles wat je eet zonder die noodzakelijkheden, smaakt een stuk beter.

 

  1. Slijmen

Je kunt ook de lucht klaren en je collega’s trakteren op een lunch buiten de deur. In Amerika zou 62% van je collega’s aan het bureau eten, hier hoef je minder weerstand te overwinnen. Gelukkig hoeft trakteren helemaal niet duur te zijn: zelfs presidenten houden van de Pizza Hut!

 

  1. Sugar rush

Soms moet je vlammen. Een presentatie geven binnen een kwartier. Dan kun je wel een lijntje snuiven, maar dat is ook weer zo’n crimineel gedoe. Confronteer de duivel en werk een flinke portie suiker naar binnen voor die broodnodige rush. Suiker is het meest gehate voedingsmiddel van dit moment (de GGD heeft het over de gevaarlijkste drug van deze tijd), maar op korte termijn ga je lekker turbo. Ga een stevig stuk taart eten bij de patisserie om de hoek of een softijs van de ijscoman.

 

  1. Lycra Time

Nadeel van het buiten de deur eten is dat je bijna automatisch meer calorieën naar binnen werkt. Dat wordt compenseren. Deze zomerse tijden zijn perfect om je lycra tevoorschijn te halen en op de wielrenfiets te stappen. Een beetje bewegen voor de lunch verhoogt de eetlust en spijsvertering. En wat is er leuker dan eten op een terras aan een Hollands water?

 

  1. Champagne

Nederlandse werknemers spenderen gemiddeld zo’n € 2,70 per dag aan hun lunch, zo blijkt uit een ING-onderzoek. Maar bijna de helft is minder dan twee euro kwijt: de mensen die hun lunch van huis hebben meegenomen, omdat ze de bedrijfskantine te duur vinden. Stop daarmee! De economie draait als een tierelier, dus het wordt tijd om vaderlandslievend geld in ‘onze’ horeca te pompen. Vier je promotie met een champagnelunch, cash die bonus en consumeer oesters en kaviaar. Je bent het waard en je kunt het geld beter aan calorieën dan aan onbetaalbare bakstenen uitgeven.

 

  1. Zzp doet weer mee

Zijn zzp’ers gevaarlijker dan suiker? Of zijn ze de grootste zielenpoten (geen ziektekostenverzekering) van deze tijd? Vaak versomberen ze op hun werkkamer thuis, met soms een huilende peuter als extra oppepper. Of ze overleven in een pseudo hip verzamelkantoor met andere pseudo hippe zelfstandigen. Dan is een lunch buiten de deur een heerlijke afleiding. En dan niet in een koffiesalon waar het krioelt van laptops en iPhones. Nee, ga eten in een echt restaurant, netwerk als je het niet kunt laten en bewonder jezelf omdat je zelfstandig bent en blijft.

 

  1. Siësta

Na een weldadige lunch hoort een klein moment van rust. De Spanjaarden doen dat het beste, met hun siësta na een maaltijd in de stad. Twee uur lunchen en een half uur tukken is misschien wat veel gevraagd van de Nederlandse werker, die toch al de kortste werkweek draait van de EU. Maar een twintig minuten durende powernap na een lunch buiten de deur verfrist de geest en zorgt voor een extra productieve middag.

 

Bron: Intermediair.nl

LEES HIER MEER OVER WAAROM SPORTEN VOOR WERKTIJD EEN GOED IDEE IS! 

Zoek je een nieuwe job? Verbeter je online imago!
Hoe onderhandel je over je secundaire voorwaarden?
Ben jij Social Media Rockstar, Retailjedi of Eindbaas?