vind carrièretips

Geef jouw carrière een boost

Zes tropische kantoor tips: hoe kom je de zomerdagen door?

Motivatie Productiviteit Succes Work-Life Balance

‘s Ochtends word je gewekt door vrolijk fluitende vogels en een zonnestraal die door een kier van je gordijn heen glipt. Lichtelijk rozig word je wakker en je stapt energiek uit de douche want het is een prachtige dag vandaag! Dan besef je dat je de hele dag op dat stinkende kantoor moet zitten, terwijl de temperaturen buiten tropische hoogtes aannemen. Niemand wil natuurlijk op een muf kantoor zitten met dit prachtige weer. Met deze zes tips kan je toch het maximale uit jouw warme werkdag halen!

 

Tip 1: Flexwerken

Begin vroeg en ga vroeg weer weg. ’s Ochtends is het vaak een stuk koeler dan later op de dag, dus hoef je niet op het heetste moment van de dag naar je werk toe. Of misschien vindt je werkgever het goed als je een dagje thuiswerkt. Zo kan je lekker met je laptop in de tuin gaan zitten. Ook kan je even een siësta in de zon houden en eventueel in de avonduren, als het weer wat afgekoeld is, nog wat werk afmaken. Wanneer je werkgever nog geen regels heeft omtrent het flexwerken, vraag dan of het mogelijk is om in ieder geval met warm weer eerder te beginnen en eerder naar huis te mogen. Vaak is dit geen enkel probleem, waarschijnlijk vindt je werkgever dit zelf stiekem ook een heel goed idee!

 

Tip 2: Fietsen

Bij warm weer is er niets erger dan gebruik te moeten maken van het openbaar vervoer. Door lekker op de fiets naar je werk te gaan kan je toch nog wat zonnestraaltjes meepakken en ben je ook even buiten. Helemaal als het mogelijk is om eerder te beginnen, vermijd je het heetste moment van de dag. Op de fiets ben je een stuk flexibeler. Als je aan het eind van je werkdag naar huis fietst kan je nog even een tussenstop maken in het park of langs je vrienden op het terras!

 

Tip 3: Zomer dresscode

Wat je aan moet trekken met warm weer is altijd lastig, helemaal als je op de fiets naar je werk wil. Je komt lekker opgewarmd op kantoor om vervolgens de hele dag in een soort ijskast te mogen gaan zitten. De airconditioning staat op veel kantoren veel te hoog omdat iemand denkt de temperaturen buiten te moeten compenseren met extra verkoeling in het kantoor. Toevallig heb jij net jouw luchtigste zomer outfit uit de kast getrokken om niet het loodje te leggen op de fiets. Vervolgens zit je de hele dag te klappertanden achter je PC. Zorg daarom dat je laagjes draagt, zodat je eventueel wat uit of aan kan trekken indien nodig. Zo kan je in de pauze lekker aan je kleurtje werken in een hemdje, en zorg je dat je niet weg vriest op de werkvloer door een warme trui aan te trekken zodra je weer binnen bent.

 

Tip 4: Pauzeren

Ga in de pauze naar buiten als je die mogelijkheid hebt. Neem je lunch mee en zoek een fijn plekje uit waar je lekker van de zon kan genieten. Zorg ervoor dat je niet een te grote lunch nuttigt, want je lichaam warmt juist meer op door de energie die naar het verteren van je voedsel gaat. Daarnaast is het met mooi weer niet erg om een extra pauzetje in te lassen zodat je er nog even op uit kan. Het is dan misschien even lastig om weer naar binnen te gaan als jouw melkflessen zich eindelijk te goed kunnen doen aan het zonnetje, maar door de vitamine D die de zon opwekt heb je hopelijk ook wat hernieuwde energie!

 

Tip 5: Veel drinken en verkoelen

Het is altijd belangrijk om veel te drinken, en dan bedoelen we helaas geen alcohol! Van alcohol droog je namelijk alleen maar uit. Met warm weer kan je het best zoveel mogelijk water drinken, als je een schijfje citroen of sinaasappel aan je glas water toevoegt blijf je zelfs extra gehydrateerd. Een tip die je moeder je vroeger waarschijnlijk al gaf als je oververhit thuis kwam tijdens het buitenspelen, is je polsen even onder de koude kraan houden. Als je echt vrienden wil maken, kan je ook aanbieden om ijsjes te kopen voor al je collega’s. Je kan dan even van het zonnetje genieten op weg naar de supermarkt. Als je terugkomt kan je een heldenonthaal verwachten. Iets simpels als een ijsje kan zo de werksfeer bevorderen en heeft een positieve uitwerking op de motivatie.

 

Tip 6: Planten op kantoor

Niets is een betere klimaatregelaar dan een plant. Planten werken absorberend, dus heb je een lagere luchtvochtigheid en daarnaast zorgen ze ook voor meer zuurstof in de lucht. Alleen al doordat je meer zuurstof binnenkrijgt, zal het automatisch frisser aanvoelen op kantoor.

 

LEES HIER ONS ARTIKEL OVER DE INVLOED VAN HET WEER OP ONZE PRODUCTIVITEIT

 

 

Interview met de spil van YourConnector
Stappenplan voor het vinden van werkgeluk