InnoEnergy – Onderzoek naar de drijfveren van studenten


Onderzoek naar de drijfveren van de studenten van InnoEnergy

De energietransitie versnellen door start-ups, scale-ups en innovaties verder te helpen. Dat is waar InnoEnergy zich nu al tien jaar voor inzet. De publiek-private onderneming legt daarbij de focus op innovatie, maar ook op ondernemerschap. 

De meeste ondernemingen kun je in één woord omschrijven, maar InnoEnergy niet. InnoEnergy is ’s werelds grootste incubator, met ruim 230 start-ups in hun portfolio. Zij bieden o.a. een masterprogramma aan, gericht op de opleiding van ondernemers in de energietransitie. Het investeert in innovatieve start- en scale-ups op het gebied energie. En het helpt ze verder op het gebied van kennis, marketing, sales en human capital. Daarnaast snijdt InnoEnergy zijn extensieve netwerk aan om universiteiten, kennisinstellingen en het bedrijfsleven samen te brengen. Dat is de perfecte combinatie om innovatie te versnellen en innovatie versnelt op zijn beurt de energietransitie.

Wat zijn de drijfveren, motivaties en behoeftes van de eerstejaars student die op zoek is naar een stage?

InnoEnergy heeft verschillende masterprogramma’s opgericht om ambitieuze studenten op te leiden in de energietransitie. Daarnaast helpen zij hun studenten met een stage middels het carrière platform, waarbij zij studenten, en hun start-ups en innovatie projecten van multinationals, met elkaar verbinden.

InnoEnergy vindt het belangrijk dat zij studenten goed kunnen matchen op de verschillende stages bij hun start-ups en innovatie projecten van multinationals. Om studenten daadwerkelijk goed te kunnen matchen op de verschillende stages is het belangrijk om in het hoofd van de student te duiken en te achterhalen wat hun drijfveren, motivaties, en behoeftes zijn. Vanuit YourConnector hebben we deze data opgehaald bij de 1e jaars studenten in Stockholm. Door middel van Design Thinking workshops kwamen we samen met de InnoEnergy studenten tot de kern. We zijn erachter gekomen wat hun belangrijkste drijfveren zijn, wat zij zoeken in een bedrijf en in een stage, en wat zij verwachten van hun stagebedrijf. Middels deze data konden wij inzichtelijk maken wat de huidige gap is en hebben we een adviesrapport geschreven richting InnoEnergy hoe zij beter aansluiting kunnen vinden op hetgeen de studenten zoeken in een stage en hoe de bedrijven zich positioneren richting de studenten. Dit heeft ertoe geleid dat verschillende processtappen worden geoptimaliseerd om studenten beter en vaker te gaan matchen op de bedrijven die InnoEnergy in portefeuille heeft. 

Vind je het leuk om te horen hoe wij jullie zouden kunnen helpen om inzicht te krijgen in jullie medewerkers en eigen identiteit? Lees: https://yourconnector.nl/solutions/employer-value-proposition/