Krachtgerichte cultuur

Krachtgerichte cultuur 

Een krachtgerichte organisatiecultuur richt zich op voortdurende ontwikkeling van potentieel


Gevolg: hogere betrokkenheid, persoonlijke groei, en succes.

Ontdek jouw doelen, waarden, en gedragingen. Definieer ambitie en identificeer culturele uitdagingen voor succes. Deze antwoorden onthullen jouw unieke en krachtige organisatiecultuur. Koester en ontwikkel dit voor een concurrentievoordeel. Voordelen zijn onder andere:

  • Tot 18% verbetering in prestaties en productiviteit
  • Tot 10% verbeterde klantgerichtheid
  • Tot 73% minder personeelsverloop
  • Tot 23% meer betrokkenheid

Mensen die hun talenten benutten, hebben zes keer meer kans betrokken te zijn op het werk, zes keer meer kans om te doen waar ze goed in zijn, en drie keer meer kans op een hoge levenskwaliteit.

Cultuurreis

Een succesvolle cultuurreis begint met het ontdekken van organisatiekwaliteiten en het creëren van een sterk fundament. Bewustwording en duiding van unieke krachten leiden tot betrokkenheid. Medewerkers worden betrokken via het herkennen en verbinden met de identiteit, visie, en purpose van de organisatie.

De reis omvat het ontdekken van organisatiethema's, reflectie op bindende factoren, vaststellen of toetsen van kernwaarden (Inzet van de Barret Values Scan), en heldere afspraken. Bij het kantelpunt wordt de organisatiepurpose bepaald, en concrete doelen worden gesteld. Dit fundament vormt de basis voor strategie en periodieke herziening.

Hoe wij werken

In co-creatie ontwikkelen we de cultuurreis op basis van behoeftes, met focus op draagvlak en betrokkenheid. Een diverse ontwerpteam zorgt voor voortgang en visieduiding. We voeren één-op-één interviews en groepssessies, waarbij we ontzorgen, begeleiden, en adviseren. Projectduur en intensiteit worden afgestemd, en we helpen bij de doorvertaling van de visie in de dagelijkse praktijk.