TAKEAWAY. DE INTERNATIONALE BEZORGDIENST MET STARTUP MENTALITEIT


Takeaway. De internationale bezorgdienst met startup mentaliteit

Takeaway behoort tot een van de snelst groeiende bedrijven ter wereld. In de afgelopen jaren nam de organisatie veel lokale bezorgdiensten over. Maar wat betekent dit voor de cultuur van de Takeaway.com? YourConnector ging aan de slag om samen met Takeaway.com een sterke Employer Value Proposition neer te zetten.

Exponentiële groei en een groot tekort aan talent

In juli 2019 startte YourConnector met een groot cultuurtraject voor Takeaway met als doel om een aantrekkelijk en sterk werkgeversmerk neer te zetten. Het van origine Nederlandse Thuisbezorgd groeide in korte tijd uit tot een grote multinational. Hierdoor ontstond niet alleen een smeltkroes van culturen door de overname van lokale bezorgdiensten maar ook een groot gebrek aan talent om de groei mee door te kunnen maken. 

Het DNA van de organisatie onder de loep

Wat is het DNA van het nieuwe Takeaway.com en welke persona’s, oftewel doeldroepen, horen bij dit nieuwe merk? YourConnector startte het cultuurtraject met twee belangrijke doelen: enerzijds om de cultuur en het DNA van de organisatie te onderzoeken en anderzijds om de persona’s te definiëren die de organisatie nodig heeft om verder door te kunnen groeien, met als eindresultaat de Employer Value Proposition. Er zijn 25 medewerkers geselecteerd vanuit diverse kantoren in o.a. Nederland, Duitsland en Israël, voor diepte-interviews om een goed beeld te krijgen van de organisatiecultuur. Daarnaast organiseerde YourConnector 3 creatieve design thinking workshops om samen met de medewerkers tot het unieke werkgeversverhaal van Takeaway.com te komen. 

Takeaway: lead, deliver, care

Wat was de conclusie? Takeaway is een internationale organisatie met een enorme groeiambitie, maar wel met behoud van een startup mentaliteit. De snelheid en groei is wat iedereen aanspreekt, maar ook de positieve en optimistische cultuur maakt men trots. Mensen zijn oprecht geïnteresseerd in elkaar. De organisatie wordt gedreven door drie belangrijke kernwaarden: lead, deliver, care. YourConnector gaf deze kernwaarden invulling door middel van inzichten uit de workshops en interviews. Samen met het projectteam werd in co-creatie een sterke Employer Value Proposition neergezet die is doorvertaald naar de carriere website. Het eindresultaat is een onderscheidende propositie die als basis dient voor verdere uitingen met betrekking tot het werkgeversmerk.

Takeaway. “Home of opportunities”! Heb jij een soortgelijke uitdaging en ben je benieuwd hoe wij jouw kunnen helpen kijk dan eens op onze “solutions” pagina. https://yourconnector.nl/solutions/