Teamcoaching

Teamcoaching

Groei als team door in jullie team te investeren


Creëer weer verbinding en vertrouwen met elkaar

>> Neem contact op


In situaties waar intensieve samenwerking nodig is, kunnen onuitgesproken frustraties en irritaties de motivatie en resultaten van het team belemmeren. Er heerst een gebrek aan verbinding en vertrouwen, en communicatie vindt vaak plaats over anderen in plaats van met elkaar.


Teamcoaching biedt een kans om deze dynamiek te doorbreken en ruimte te creëren voor het behalen van gezamenlijke doelen. Het begeleidingstraject wordt op maat ontworpen, rekening houdend met de specifieke behoeften van het team. Hierbij wordt ook de individuele coaching van de leider meegenomen.


Een essentieel onderdeel van Teamcoaching is het bevorderen van een veilige omgeving en open en 'echt' gesprek binnen het team. Dit omvat het onderzoeken van de onderliggende oorzaken van de situatie, het erkennen van ieders rol hierin en het aanleren van verbindende vaardigheden waarmee het team zichzelf kan helpen in de toekomst. Samen worden er nieuw afspraken geformuleerd, waarbij er weer 'echte' verbinding wordt gemaakt en waardering is voor elkaars talenten.


De CliftonStrengths (Gallup) kan een onderdeel uitmaken van de Teamcoaching, zodat we de talenten van ieder teamlid in kaart kunnen brengen.


Tevens kan een organisatieopstelling onderdeel uitmaken van het traject, om de onderliggende dynamieken (vanuit het verleden) zichtbaar te maken en open te breken.

Teamcoaching vindt plaats op alle lagen in de organisatie. Dit is een maatwerk traject. Voor meer informatie, neem persoonlijk contact met ons op.


Ja, ik wil meer informatie