Organisatieopstelling

Organisatieopstelling

Ontdek de onderliggende dynamieken in jouw organisatie

>> Neem contact op 


Een organisatieopstelling is een specifieke toepassing van opstellingenwerk binnen een organisatorische context. Het is een methode die wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de dynamiek en de onderliggende patronen binnen een organisatie, zoals teams, afdelingen, bedrijven of andere entiteiten. Tijdens een organisatieopstelling worden deelnemers uitgenodigd om posities in te nemen die overeenkomen met verschillende aspecten van de organisatie, zoals medewerkers, afdelingen, doelen, producten of zelfs abstracte concepten zoals cultuur of visie.


Door deze opstelling te observeren, kunnen deelnemers en facilitators de onderliggende dynamiek binnen de organisatie waarnemen, zoals communicatieproblemen, machtsdynamieken, conflicten, en blokkades in de workflow. Hierdoor kunnen ze inzicht krijgen in wat er speelt en hoe deze dynamieken de prestaties en het welzijn van de organisatie beïnvloeden.


Organisatieopstellingen kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het verbeteren van teamdynamiek, het oplossen van conflicten, het identificeren van strategische kwesties, het optimaliseren van werkprocessen, en het bevorderen van groei en ontwikkeling binnen de organisatie. Ook als je net bent gestart als leider van een nieuw team of afdeling, kan het goed inzicht geven wat er daadwerkelijk speelt in de onderstroom, zodat je daar je leiderschapsstijl en interventies op kan aanpassen.

Een organisatieopstelling kan worden toegepast binnen een specifiek team, meerdere afdelingen en voor de hele organisatie. Dit is een maatwerk traject. Voor meer informatie, neem persoonlijk contact met ons op.


Ja, ik wil meer informatie


Wil je meer weten wat een organisatieopstelling kan betekenen? Luister dan naar onze podcast tussen Nicole Solleveld en Els van Steijn.