Yvonne Kersten
Yvonne Kersten

Yvonne Kersten | De kracht van amplitief leiderschap

Bouwen aan succes met een amplitieve leider

Vandaag gaat Nicole in gesprek met Yvonne Kersten, een professional die verschillende directiefuncties heeft vervuld in zowel grote als kleine organisaties, en zich inzet voor het welzijn van medewerkers.


We bevinden ons momenteel in een tijd van transitie. Waar voorheen loyaliteit en productiviteit de belangrijkste waarden op de werkvloer waren, verschuiven we nu naar een maatschappij waarin ontwikkeling en verbondenheid steeds meer centraal staan.


Binnen de wereld van leiderschap en organisatieontwikkeling wint het concept van amplitie aan populariteit. Amplitie vindt zijn oorsprong in de positieve organisatiepsychologie, waarbij de nadruk ligt op het bevorderen van groei en ontwikkeling in plaats van het voorkomen van problemen (preventie) of het herstellen ervan (curatie).


Een amplitieve benadering richt zich op het vergroten van kansen en het stimuleren van de groei en ontwikkeling van medewerkers. Wat kunnen leiders leren van deze opkomende trend? En wat zijn de kenmerken van een amplitieve leider?


Luister naar de podcast met Yvonne Kersten, die sterk gelooft dat het welzijn van medewerkers van het grootste belang is.


Luister naar de podcast aflevering tussen Nicole Solleveld en Yvonne Kersten, via Spotify, Apple Podcast of YouTube.