Alexander den Heijer

#8 Alexander den Heijer | Psychologische veiligheid:

Een cultuur waarin je helemaal jezelf kan zijnHet nieuwe jaar luiden we in met een nieuwe podcast aflevering met onze dierbare collega Alexander den Heijer. Auteur van het boek ‘Nothing you don’t already know’ en zijn nieuwe boek 'Finding what was never lost' ligt vanaf februari in de winkel. Hij ondersteunt zijn boeken door rake quotes. Als je net als 200.000 anderen hem volgt op Instagram kan je al deze inspirerende quotes terugvinden.


Alex en Aleid spreken in deze podcast over een onderwerp dat ons binnen YourConnector nauw aan het hart ligt en ten grondslag ligt aan elke gezonde organisatie: psychologische veiligheid. Wat is dat eigenlijk? Hoe creëer je dit op de werkvloer en welke rol heb je daar zelf (als leider) in?


Psychologische veiligheid schept de ruimte om jezelf te kunnen zijn. Dit brengt ons op het volgende onderwerp, wat is het antwoord op de vraag 'Wie ben ik?' en waar vind je dit antwoord? Alex vertelt ons over het onderscheid tussen 'wie je denkt dat je bent' en 'wie je in wezen bent'. Hij schrijft in zijn boek over thuiskomen 'Home met de hoofdletter H'. 'Home' vind je niet in jouw fysieke huis of bij de ander in een relatie, maar in jezelf. Veel luisterplezier!


Als jij dit een mooie aflevering vindt, waarderen we het enorm als jij onze podcast een rating wil geven, dankjewel! 


Luister naar de podcast aflevering tussen Aleid Haenen en Alexander den Heijer, via Spotify, Apple Podcast of YouTube.